-

Blog

Onderhoud / inspectie

Geplaatst op 26 januari, 2014 om 15:00

Aanhangwagens worden nu gegalvaniseerd geleverd, en roesten nu bijna niet meer (tenzij na ongeval met gebrekkige herstelling).

Ook de elektrische onderdelen zijn nu van een veel betere kwaliteit, maar men raakt al eens iets bij het parkeren of dergelijke.

Dit voorgaande neemt evenwel niet weg dat een aanhangwagen ook onderhouden dient te worden .

- er kan een beschadiging van de galvanisatie optreden bij een ongeval.

- de banden kunnen beschadigd geraken door dikwijls op ruw terein met uitstekende stennen of metaal te rijden, gevolg vreemde objecten in de band of scheuren in de flanken... men kan beter een klapband of panne trachten te voorkomen door periodiek nazicht.

-de lagers , remmen , de assen in het algemeen dienen regelmatig eens gecontrolleerd te worden op werken en vervuiling.

-het hout (indien van toepassing) dien regelmatig geinspecteerd te worden om zwaar door rotten te voorkomen, een boden of wand die na beschadiging vul water kruipt en uitzet kan het aanpalend hout zo wegdrukken dat men ook hieraan problemen krijgt.

-scharnieren , sloten , hengsels dienen allemaal gecontrolleerd te worden op goede werking , dit zorgt voor gebruiks gemak voor de gebruiker en tevens voorkomt men dat men zaken gaat kwijtspelen zoals een achterdeur / bord.

-de trekhaak van een aanhangwagen moet regelmatig eens doorgesmeerd worden, anders kan het mogelijk zijn dat hij niet meer goed koppel op de bol . Soms zie je mensen echt stampen op de koppeling en dan is s'avonds het werk / vervoer gedaan waarna ze nog lang bezig zijn om hun aanhangwagen van de auto losgekoppeld te krijgen.

contacteer ons voor meer info in verband met mogelijke jaarlijkse of half jaarlijkse inspectie/onderhouds contracten. (klein materiaal is steeds in regie, voor grotere kosten , herstellingen volgt er steeds eerst een offerte, dewelke dan via post of mail dient bevestigd te worden voor akkoord.

Categorieën: algemene info

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord ronny
17:44 op 3 februari, 2014 
Deze website kan best bekeken worden met Google chroom, om volledige correcte functionaliteit te hebben , zoals het bekijken van de foto's.